Zala Megyei Szent Rafael Kórház

A Zalaegerszegen működő Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Pécsi Tudományegyetem Oktatókórháza és az ország többi orvosi egyetemével is kapcsolatban áll.

Intézetünk a XXI. század elvárásainak megfelelő egészségügyi ellátást biztosít az ellátási területhez tartozó pácienseknek. 24 fekvőbeteg-, 3 önálló járóbeteg-, 5 központi ellátást nyújtó valamint 4 központi diagnosztikai osztályunk van.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 2017-ben valamennyi orvosszakma hiányszakmának minősül, így a nálunk elhelyezkedő rezidensek jogosultak a HIÁNYSZAKMÁS ÖSZTÖNDÍJ igénybevételére. Amennyiben ez a pályázat valamiért nem járna sikerrel, rendelkezésre áll a szakorvosjelöltek Markusovszky Lajos ösztöndíja vagy a gyógyszerész diplomával rendelkezők számára a szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ösztöndíja.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház folyamatosan segíti a fiatal pályakezdők beilleszkedését. A tudományos és oktatási orvos-igazgató helyettes háromhavonta összejövetelt tart a rezidensek számára, hogy felszínre kerüljenek az aktuális problémák, kérdések és javaslatok.

Jól felszerelt osztályainkon, modern diagnosztikai és gyógyászati eszközökkel valódi szakmai tevékenységet végezhetnek a pályakezdő orvosok. A rezidensek évente kiválasztják azt az orvost, akitől a legtöbb szakmai útmutatást és gyakorlati segítséget kapták. A szavazással kiválasztott kollégát a rezidensek az „Év Oktatója – orvos kategóriában” oklevélben részesítik, melyet a Semmelweis napi ünnepségen adnak át.

A kórház támogatja a tudományos tevékenységet, a tudományos fokozatok megszerzését, valamint fórumot biztosít ahhoz, hogy a programokban résztvevő fiatalok kutatási eredményeit is megismerje valamennyi kolléga. Fontos, hogy orvosaink továbbképzéseken és a szakmai fejlődést szolgáló hazai és nemzetközi konferenciákon is részt vegyenek.