Pszichodráma alapú önismereti csoport

Örömmel jelentjük be, hogy első ízben tesszük széles körben elérhetővé semmelweises hallgatók számára a pszichodráma alapú önismereti csoportokban való részvételt. A pszichodráma az egyik legintenzívebb önismereti technika – igazi „mélyvíz” mindazok számára, akik szeretnének előrébb lépni a saját életükben; egyúttal azonban rendkívül hatásos is.

A pszichodráma technikát J. L. Moreno orvos fejlesztette ki az 1920-as, 1930-as években, és azóta világszerte alkalmazzák nagy sikerrel. A módszer alapja, hogy az önismerettel, személyes kérdésekkel és problémákkal kapcsolatos élményeket csoportos szituációkban megjelenítve segíti a résztvevőt azok megértésében és feldolgozásában.

A csoport többek között abban segíthet, hogy ráláss jellegzetes működésmódodra, gyengeségeidre és rejtett erőforrásaidra, mód nyílhat arra, hogy új megoldási lehetőségeket találj magad számára.

A tréning alapvető jellemzői:

  • A drámacsoportok 12 alkalmas formában indulnak, havi egy szombati napon, 10:00-18:30-ig. (Alkalmanként 10 drammatikus óra, 10 x 45 perc, illetve egy óra ebédidő, napközbeni rövid szünetek igény szerint)
  • A részvételi díj 1300 Ft/óra, amely a hasonló alkalmak, lehetőségekhez képest az alsó árkategóriába tartozik.
  • A képzés első alkalma nyitott, azt követően azonban a további alkalmakra elköteleződik a csoport.
  • A drámacsoportba semmelweises jogviszonnyal rendelkező hallgatók jelentkezhetnek.
A csoportot a szükséges minimum létszám meglététől függően indítjuk.
Sikeres indulás esetén az első alkalom időpontja 2017. október 28., szombat.

Kérdések és válaszok:

K: Kinek szól a pszichodráma? Akkor jöjjek, hogy komoly lelki problémáim vannak?
V: A pszichodráma alapú önismeret nem csak azoknak szól, akik éppen nincsenek jól vagy problémákkal küzdenek. Világszerte alkalmazzák szervezetfejlesztésben, közösségépítésben vagy éppen oktatási programok részeként. Éppen ezért bárkinek adhat értéket az önismeret, kiegyensúlyozott, pozitív életszakaszban is.
K: Mennyire „durva” a módszer? Nem sérülhetek, ha nagyon mélyre megyünk?
V: A drámacsoportokat profi drámavezetők vezetik, akik különösen figyelnek arra, hogy minden csoporttag biztonságban érezze magát és ne sérüljön az alkalmak során. Persze megeshet, hogy kikerülsz a komfortzónából, de ezt védett, biztonságos, elfogadó környezetben teheted meg, ami a legjobb lehetőség a fejlődésre.
K: Mit jelent, hogy az első alkalom után elköteleződik a csoport?
V: A pszichodrámában rendkívül fontos a csoportösszetétel, stabil csoportdinamika és a védett környezet. Az első alkalom arra szolgál, hogy a résztvevők lássák, hogyan működik a technika – ha valakinek mégsem tetszik, elhagyhatja a csoportot. Amikor már mindenki érti a működést, a jobb, hatásosabb, bizalmasabb alkalmak érdekében a csoport zárttá válik: ekkor új tagok már nem érkezhetnek, egyúttal az ott levő csoporttagok elköteleződnek az iránt, hogy a hátralévő időre végig maradnak a folyamatban. Ez biztonságot és stabilitást ad a módszernek.K: Miért kerül ennyibe a szolgáltatás?
V: A szolgáltatás ára a Magyar Pszichodráma Egyesület árképzéséhez igazodik, annak alsó árkategóriájába tartozik.

 

Az aktuálisan meghirdetett tréningre az alábbi felületen jelentkezhetsz. Itt találod az elérhető dátumokat és határidőket. A helyek betelte után a felületet lezárjuk – az újranyitásról viszont mindenképpen értesítünk!

Nagyvárad téri Elméleti Tömb Nagyvárad tér 4. Budapest 1089

info@semmelweis-alumni.hu

+36 20 666 3506