Tenessee Williams: Üvegfigurák

Minden ember esendő, törékeny és tökéletlen. De mi ezzel nem tanulunk meg együttélni, inkább minden erőnkkel és mindenek felett elfedjük álmokkal, önbecsapással, vagy elfedi nekünk, helyettünk a média, amiben minden könnyednek, szépnek és gördülékenynek látszik az életben. Tennessee Williams műveinek fő témája örökérvényű, ma is aktuális: a hamis vagy igaz álmokkal, vágyakkal és a gyöngédséggel terhes emberek vívódása szemben a céltudatosan törekvő elérhetetlen társadalmával.

Laura egyetlen mentsvára a sivár valóság ellen az apró, csillogó, törékeny üvegfiguráinak gyűjteménye. A külvilággal nehezen teremt kapcsolatot, ahogyan anyja, Amanda és testvére, Tom is egyre többször az emlékek, az álmok és a nyomorúságos valóság kereszttüzébe kerül. Illúziókkal teli életüket felkavarja, amikor Tom meghívja egyik munkatársát, Jimet, a gimnázium egykori sztárját, akibe Laura titkon szerelmes volt.

A világhírű amerikai drámaíró a négyszereplős művét memory playként (emlék-játékként) definiálja. A gyónásos-vallomásos történetbe Tom Wingfield visszaemlékezésén keresztül lépünk be, akit kezelhetünk Williams darabbéli alteregójának is akár: neveik kezdőbetűi megegyeznek, a drámaírót eredetileg Thomas Lanier Williamsnek hívták.

Fordította: Barabás András

Szereposztás:

Amanda – Kováts Adél

Laura – Lovas Rozi

Tom – Porogi Ádám

Jim – Nagy Dániel Viktor

Rendező:  Valló Péter

Helyszín:

Radnóti Színház (1065 Budapest, Nagymező u. 11.)

 

Jegyinformáció:

Jegyrendelés hétfő – péntek 10 -17 óra között az alábbi telefonszámok valamelyikén: +36 30 246 7535, vagy +36 1 322 1071

3.440,- 2.720,- 2.400,-

 

Időpont:

  • 2018. június 1. (péntek) 19 óra