Borisz Godunov

Alekszandr Puskin terve, hogy megírja Borisz Godunov című nagy, az orosz nemzeti történelem emlékezetes eseménysorozatát feldolgozó tragédiáját, csak részben sikerült. A mű elkészült ugyan, de nem nagy, nemzeti tragédia lett, helyette káprázatosan szellemes, fordulatos és meglepően modern mű született: a darab ironikus hangvétele, a hatalomért folytatott harc cinikus gesztusai nem engedik, hogy könnyet hullassunk a szereplők sorsa fölött.

A hataloméhes urak, és az alkalmazkodásba belefáradt nép viszonya cseppet sem megható. Viszont a fordulatos, gunyoros jelenetek során át belepillanthatunk a szereplők kártyáiba, és a politikai manőverek széles eszköztárába – ajánlhatjuk a művet akár kezdő politikusok számára is, illetve mindenkinek, aki kíváncsi a hatalmi játszmák változatos technikáira.

 

Helyszín:

Katona József Színház (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 6.)

 

Jegyárak és rendelés:

A Semmelweis Egyetem Alumni és a Katona József Színház együttműködéseként az Alumni tagjai 10% kedvezménnyel válthatnak jegyet előadásainkra, melyet személyesen a Katonában érvényesíthetnek kártyájuk felmutatásával, illetve az alábbi, kiemelt előadások esetében az időpontokra kattintva online is megválthatják, akár kiemelten kedvezményes belépőjüket!
Alumni igazolás a alumni-iroda@semmelweis-univ.hu e-mailcímen igényelhető!

 Az alábbi, kiemelt előadásokra most 33% kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet!

Online jegyvásárlás 25% kedvezménnyel az időpontokra kattintva, a kedvezmény a jegyek kosárba tételekor érvényesül.

 

Időpontok:

Rendezte: Zsámbéki Gábor
Fordította: Radnai Annamária és Térey János
Főbb szerepekben: Máté Gábor, Szacsvay László, Bán János, Kovács Lehel, Elek Ferenc, Bodnár Erika