A nők iskolája

Moliere 1662-ben vette feleségül a nála több, mint 20 évvel fiatalabb Armande Béjart-t. Ugyanebben az évben mutatták be az A nők iskolájá-t, ez volt Moliére drámaírói pályájának első átütő sikere. A siker irigyeket szült, Párizsban azt terjesztették, hogy saját féltékenységét és megcsalatásait írta meg a darabban. Lehet – de kit érdekel? Arnolphe története 350 éve foglalkoztatja a színházcsinálókat és a nézőket.

A férfikora delén álló Arnolphe kiválaszt egy négy éves gyereket, kiemeli addigi életéből és gondozásba adja. Úgy képzeli iskolázását, hogy a kislány teljes tudatlanságban, tájékozatlanságban, sötétségben nőjön fel – ekképpen akar magának engedelmes, problémamentes, megnyugtatóan ostoba feleséget nevelni, aki mindenekfelett hű lesz majd hozzá.
Ám a hajdani kujon, Arnolphe, annyira fél a megcsalt férj szereptől, a nevetségességtől, annyira szeretné elkerülni a fájdalmat, amelyet másoknak okozott hajdan, hogy ezzel mintegy oda is vonzza a veszélyt, amitől legjobban tart – mert az időközben felnőtt Agnés tekintete megakad egy ismeretlenen…

 

Helyszín:

Katona József Színház (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 6.)

 

Jegyárak és rendelés:

A Semmelweis Egyetem Alumni és a Katona József Színház együttműködéseként az Alumni tagjai 10% kedvezménnyel válthatnak jegyet előadásainkra, melyet személyesen a Katonában érvényesíthetnek kártyájuk felmutatásával, illetve az alábbi, kiemelt előadások esetében az időpontokra kattintva online is megválthatják, akár kiemelten kedvezményes belépőjüket!
Alumni igazolás a alumni-iroda@semmelweis-univ.hu e-mailcímen igényelhető!

 Az alábbi, kiemelt előadásokra most 25% kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet!

Online jegyvásárlás 25% kedvezménnyel az időpontokra kattintva, a kedvezmény a jegyek kosárba tételekor érvényesül.

 

Időpontok:

Írta: Moliére
Timkovics Dorka nyersfordításának felhasználásával a szöveget írta Závada Péter.
Rendezte: Ascher Tamás
Főbb szerepekben: Máté Gábor, Rujder Vivien, Tasnádi Bence, Elek Ferenc, Pálos Hanna