Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet – amely a MEDICINA TOP 2016. pályázaton a “Városi és Kis Fővárosi Kórházak” kategóriában „KIVÁLÓ VÁROSI KÓRHÁZ” díjat nyert – 130 ezer lakos részére a nap 24 órájában biztosítja a sürgősségi és gyógyító-megelőző ellátást. Területi ellátási kötelezettsége döntően Fejér megye Dunával határos sávját fedi le, de átnyúlik Tolna megye északi és Bács-Kiskun megye nyugati részére is.

Dunaújváros közel fekszik Budapesthez, autópályán 1 órán belül elérhető a főváros. A kórház szakmai palettája messze meghaladja egy városi kórházét, inkább egy kisebb megyei kórházzal hasonlítható össze. A fekvőbeteg-ellátást 493 aktív és 188 krónikus ágyon, a járóbeteg-szakellátást 52 szakmában, 2356 órában és 291 nem szakorvosi órában látja el.

Többfunkciós közösségi kórházként kiterjedt diagnosztikai tevékenységet (CT, digitális röntgen és egyéb képalkotó, ultrahang, labor, szövettan) végez és sokszínű terápiás lehetőséggel is él. Külön kiemelendő az ortopédiai nagyízületi protézis műtétek, a szemészet szinte teljes spektrumát lefedő, szemlencse, hátsó szegment és retinasebészetet is magában foglaló műtétek, az urológia kiterjedt endoszkópos műtétei, a radikális nőgyógyászati műtétek, a plasztikai sebészet.

A kórház megyei szintű intenzív és infektológiai osztályt működtet, a belgyógyászati területen pedig a gasztroenterológia, kardiológia és a diabetológia emelendő ki. A kórházra háruló ellátási igényeket sajátosan színezi a nagy forgalmú főközlekedési utak adta traumatológiai, illetve a városi nehéz- és különleges ipari létesítmények (kohászat, papírgyártás, gázüzem, erőművek) adta különleges ellátási igény.

Az intézményben családias, egymást segítő légkörben dolgoznak a betegbarát megoldásokra törekvő munkatársaink, akik közé szeretettel várjuk a munkalehetőséget kereső orvosokat!