Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház

/ KE Egészségügyi Központ PET

Medicopus Nonprofit Kft.

A 171 éves Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház közel 20 Mrd forint költségvetésű infrastrukturális fejlesztésből teljesen újjáépült, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő, 24 órás, folyamatos működésű intézmény.

Az egyik legjelentősebb megyei kórházként egy éve a Semmelweis Egyetem gyakorló kórháza, túl ezen a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának és Egészségügyi Karának oktató kórháza, valamint együttműködési megállapodások keretében graduális és posztgraduális képzésekben résztvevők számára biztosít gyakorlóhelyet.

A több, mint 40 szakterület közel fele a legmagasabb, III. progresszivitású szinten működik. A kórház országosan elismert stratégiai szakmái a komplex onkológiai ellátás, felnőtt- és gyermek sürgősségi ellátás, komplex kardiovaszkuláris ellátás, neurointervenció, neurológiai rehabilitáció, onkológiai sebészet. A hagyományos stratégiai szakmák a gyermek-tüdőgyógyászat, haematológia, ortopédia és traumatológia.

Komplex onkológiai ellátást a kórház stratégiai partnereként a KE Egészségügyi Központtal, a PET Medicopus Nonprofit Kft-vel végzik, akik a sugárterápiás és teljes spektrumú diagnosztikai ellátást biztosítják, Magyarország jelenlegi egyetlen PET/MR-ét beleértve.

Az együttműködés eredményeként a komplex intézmény Délnyugat Magyarország egyik vezető egészségügyi ellátó helye, mely közel félmillió lakos számára nyújt közel teljes spektrumú gyógyító, megelőző ellátást a prevenció, a járóbeteg ellátás, a diagnosztika, az aktív és krónikus fekvőbeteg ellátás, valamint a rehabilitáció és hospice területén. Különös hangsúlyt helyez a modern vezetési rendszerek működtetésére, beleértve a komplex minőségirányítási rendszert, az intézmény egységes protokoll rendszerét és hazai viszonylatban egyedülálló, valós onkológiai betegútkövető rendszert (OnkoNetwork).

Több, mint 400 orvos munkatárs közül közel 100 a rezidensek és szakorvosjelöltek száma, akik számára széles körű támogatást biztosít az intézmény vezetése (lakhatás, továbbképzés, havi rendszerességgel, gyakorlatorientált rezidens tudományos ülések).

A KE Egészségügyi Központtal együttműködve, nemzetközi K+F+I tevékenységet folytat, lehetőséget biztosítva együttes humán és állattudományi kutatásokra. Az egészségügyi ellátáson túlmutató szolgáltatásokat is kínál a lakosság és a munkatársak számára (önkéntesség, diakónia, széleskörű prevenciós, kulturális és közösségi programok).