Self-branding

Napjainkban egyre kevesebb a hagyományos, egyszerű életpálya, ahol diplomaszerzés után elhelyezkedsz, és 20-30-40 éven át egy munkahelyen dolgozol, szépen felfelé lépdelve a ranglétrán. Egyre kevesebb időt töltünk egy munkahelyen, egyre gyakrabban váltunk állást (sőt, akár foglalkozást), és egyre többen vállalunk részmunkaidős feladatokat egyszerre több pozícióban. Emiatt egyre sűrűbben kerülünk olyan helyzetbe, ahol egy-egy komoly lehetőség az első megjelenéseinken, az általunk adott első benyomásokon múlik.

A self-branding (magyarul személyes márkaépítés) elsősorban szakmai (ezen belül „nyomtatott”, de manapság sokkal inkább az online) megjelenésed tudatos felépítésével, fejlesztésével foglalkozik. Mindebben az a kihívás, hogy saját „arculatod” gondozása folyamatos figyelmet igényel: ahogyan tapasztalataid és céljaid változnak, úgy érdemes frissítened és finomítanod szakmai megjelenésedet is, hiszen ki tudja, mikor érkezhet egy váratlan megkeresés és lehetőség. A jó hír, hogy mára ehhez igen jó eszközök állnak rendelkezésre – mi pedig igyekszünk rendszerben összefoglalni, melyek azok a területek, amelyekre érdemes figyelned.

 

Miről beszélünk a self-branding műhelyen?

  • Hogyan tekints magadra a leendő munkaadód szemével?
  • Milyen felületeket érdemes rendben tartanod online megjelenéseddel kapcsolatban, és hogyan tedd ezt?
  • Hogyan alakítsd megjelenésed az éppen aktuális célodnak megfelelően?
  • Mire figyelj a személyes megjelenésnél és hogyan készülj egy interjúra?

 

A műhely alapvető jellemzői:

  • A műhely körülbelül három órás, általában két szünettel.
  • Rendszerint 15-20 fős csoportokban hirdetjük meg, és igen interaktív formában zajlik, több gyakorlatot és saját munkát magában foglaló résszel.
  • Eszközt nem kell magaddal hoznod, azonban érdemes átgondolnod, van-e célzott kérdésed a témával kapcsolatban. Ha van, mindenképp tedd fel, ezáltal másoknak is segítesz a részletek tisztázásában.
  • A műhelyre hallgatói jogviszonnyal rendelkező semmelweises hallgatóként jelentkezhetsz.
  • A műhely ingyenes.

 

Aktuálisan meghirdetett műhelyeinkre az alábbi felületen jelentkezhetsz. Itt találod az elérhető dátumokat és határidőket. A helyek betelte után a felületet lezárjuk – az újranyitásról viszont mindenképpen értesítünk!

Nagyvárad téri Elméleti Tömb Nagyvárad tér 4. Budapest 1089

info@semmelweis-alumni.hu

+36 20 666 3506