Önéletrajzírás

Az önéletrajz az a dokumentum, amely szinte minden új munkalehetőség elnyeréséhez alapvető elvárás; rengeteg információt tömörít nagyon rövid formában; a legtöbb munkahelyen pedig értő szemek nézik át – mégis kevesen fordítanak érdemi időt arra, hogy minőségi, jól szerkesztett formában adják le. Pedig egy gyakorlott HR vezető számára, aki rendszeresen akár több száz önéletrajzot néz át, pillanatok alatt kialakul a kép arról, hogy nagy vonalakban mire számíthat egy-egy állásra jelentkezőtől.   Egy jól szerkesztett önéletrajz emiatt nagy induló löketet adhat az elhelyezkedéshez – fordítva viszont akár komoly lehetőségeket vághat el. Az pedig az legrosszabb verzió, ha mindez nem azért történik, mert nincs meg az elvárt tudásod, hanem mert nem tudtad megfelelő, átlátható formában bemutatni azt.   Az önéletrajzírásnak számos más készséghez hasonlóan megvan a saját tudománya, technikája. Már néhány tíz cv elolvasása megmondhatja bárki, mi az, amit első körben megnéz egy önéletrajzon, milyen egy átlátható struktúra, mi az, ami felesleges és mi az, ami kifejezetten segíti az értékelőt döntése meghozatalában.   A rossz hír az, hogy mindemellett az sem megoldás, hogy egyszer elkészíted minden idők legjobb önéletrajzát, majd azt használod-bővítgeted életed hátralevő részében – ugyanis a legjobb önéletrajz mindig a megpályázott pozícióra szabott. Másképpen fogalmazva, ideális esetben annyiféle önéletrajzot kell készíts, amennyi állást, pozíciót megpályázol. Ez pedig azt jelenti, hogy bármikor szükséged lehet az önéletrajzírás tudományára.

 

Az önéletrajzírás műhelyen az alábbi kérdéseket járjuk körbe:

  • Mitől lesz jó, átlátható egy önéletrajz?
  • Hogyan állj neki a megírásának?
  • Hogyan szabd „személyre” (pozícióra) az önéletrajzod?
  • Milyen apróságokkal teheted megkapóvá azt és milyen hibákat kerülj el?

 

  A műhely alapvető jellemzői:

  • A műhely rendszerint másfél-két órás, szünet nélkül megy le.
  • Egyszerre rendszerint 60-80 résztvevővel indítjuk.
  • Eszközt nem kell magaddal hoznod, azonban érdemes átgondolnod, van-e célzott kérdésd a témával kapcsolatban. Ha van, mindenképp tedd fel, ezáltal másoknak is segítesz a részletek tisztázásában.
  • A műhelyre hallgatói jogviszonnyal rendelkező semmelweises hallgatóként jelentkezhetsz.
  • A műhely ingyenes.

 

Az aktuálisan meghirdetett műhelyalkalmakra az alábbi felületen jelentkezhetsz. Itt találod az elérhető dátumokat és határidőket. A helyek betelte után a felületet lezárjuk – az újranyitásról viszont mindenképpen értesítünk!

Nagyvárad téri Elméleti Tömb Nagyvárad tér 4. Budapest 1089

info@semmelweis-alumni.hu

+36 20 666 3506