Ezt a Karriernapot a Ti igényeitekre szabtuk. Idén újraterveztük a rendezvényt, és az Egyetem eddigi legnagyszabásúbb, karrierindítást támogató eseményét valósítjuk meg: több mint 40 előadóval, és közel 50 egészségügyi intézmény jelenlétével.

Íme a három legfontosabb indok, amiért érdemes ellátogatnod a Karriernapra – röviden:

  1. Az összes nagyobb szak számára készülünk speciálisan rájuk szabott előadásokkal, beszélgetésekkel.
  2. Fiatal pályakezdőket hívtunk meg mindenhova, akik jól rálátnak a közvetlenül egyetem után évek kihívásaira és azok megoldásaira.
  3. Közel ötven munkáltató és szervezet (kórházak, egészségügyi cégek) települ ki – ritka lehetőség, hogy közvetlenül kérdezhetsz tőlük ajánlatokról és lehetőségekről!

Ezen a rendezvényen őszintén, hitelesen beszélünk a lehetőségeidről – hogy tisztán lásd, mire számíts a diplomaszerzés után. Konkrét információkat hozunk és olyan szakembereket, akik már a rendszerben dolgoznak.

Mit jelent a fenti három pont? Bővebben ezt:

  • Személyre (szakra) szabott programok. Az összes nagyobb semmelweises szak számára olyan programmal készülünk, ahol a szakmádban végzett volt hallgatóktól kérdezhetsz. Így pontosan olyan információkat kapsz, amelyek a Te végzettségedet érintik. Minden karnak (az ETK-n belül szakok szerint bontva) külön előadásokat, beszélgetéseket szerveztünk – ezek lebontását megtalálod alább.
  • Friss tapasztalattal rendelkező, hiteles pályakezdők. Olyan előadókat hívtunk meg, akik már néhány éve a pályán vannak, így otthonosan mozognak a szakmában, azonban még nem felejtették el a pályakezdést és a végzés körüli kihívásokat – így hitelesen tudnak segíteni Téged az elhelyezkedés kérdéseivel kapcsolatban.
  • Kitelepülő munkáltatók. Büszkék vagyunk rá, hogy a rendezvényen való megjelenésre közel ötven intézmény és szervezet mondott igent – köztük több mint 30 kórház, és számos nagyobb állami intézmény és szervezet. Ők leendő munkaerőt keresnek – Te pedig közvetlenül kérdezhetsz tőlük a lehetőségekről, elvárásokról, nyíltan és egyenesen, ami ritka lehetőség az állásinterjúk előtt.

A kitelepülő cégek listáját itt találod, vagy az oldalsó menüből érheted el.

A részletes programtervet pedig alább, karok szerinti bontásban láthatod. (A változtatás jogát fenntartjuk!) Várunk sok szeretettel április 14-én!

Közös program - összes kar

A Karriernapon több olyan pont és program lesz, amely mindenkinek szól, kartól és szaktól függetlenül.

 

09:30 – Kapunyitás | Aula

A Karriernap 9:30-kor veszi kezdetét, ekkor nyitnak a kitelepült intézmények és szervezetek standjai. Érdemes korán érkezned, mert számos ajándék és szóróanyag gyorsan elfogy a nap során!

10:00 – Megnyitó | Díszterem

A Karriernapot a Semmelweis Egyetem vezetése mellett az Egészségügyi Államtitkárság legfőbb vezetése nyitja meg; ekkorra mindenképpen érdemes megérkezned, hogy a legfrissebb, rendszerszintű információkról ne maradj le. Ekkor hangzik el a Karriernappal kapcsolatos néhány fontos információ, és az egyetem Szak- és Továbbképzési Igazgatóság vezetőjének tájékoztatója is.

10:30 – Készségek a jövő munkahelyén | Díszterem | dr. Márky Ádám

A rendezvény nyitó előadása az egyik legfontosabb témát taglalja: milyen készségekre és képességekre lehet szükséged a jövő munkahelyén? A régi, lexikális tudásra épülő karrier helyett mit mutatnak az aktuális trendek és mire számíthatsz 5-10 év múlva? A témában Magyarország egyik legjobb felsővezetői mindfulness trénere, volt semmelweises hallgatónk, Márky Ádám ad elő.

 

[11:00 – 13:30 – Karspecifikus programok]

 

14:00 – A doktori képzésről – PhD az egyetem után | Díszterem | dr. Czimbalmos Csilla

A nap utolsó, minden kart érintő programja a doktori képzést járja körbe: mire jó a PhD fozokat, miért és mikor érdemes belevágnod? Mit érdemes tudnod a megváltozott, immár 4 évre tervezett PhD képzésről? Mikor és hogyan történik a felvételi? Az egyetem Doktorandusz Önkormányzatának tagja, Czimbalmos Csilla doktorandusz előadása után személyesen is feltehetsz kérdést a doktori képzéssel kapcsolatban.

ÁOK

Az orvostanhallgatók rengeteg fontos kérdést tettek fel az előzetes kérdőívünkben, erre pedig az egyik legzsúfoltabb programmal válaszolunk – ezen belül a pályakezdés és rezidensképzés témakörével, illetve a pályaválasztás és orvosi életút különböző aspektusaival. Az ÁOK-specifikus előadások természetesen a közös program után kezdődnek.

 

11:00 – 12:15 – A rezidensképzésről, tényszerűen | Díszterem | dr. Sipka Balázs

A Magyar Rezidens Szövetség elnöke, dr. Sipka Balázs foglalja össze a legfontosabb információkat a diplomaszerzést követő lépésekről és a szakképzésről. Szó lesz a jogi vonatkozásokról, pályaválasztásról, ösztöndíjakről, rezidensi helyek számáról, a felvételi eljárásról – csupa olyan fontos és gyakorlatias témáról, amelyekről számos kérdést kaptunk. Külön kiemeljük, hogy az előadást követő kerekasztalon jelen lesz az Egyetem, az ÁEEK és ENKK több vezető tisztségviselője, akik aktuális és releváns válaszokat adnak minden felmerülő kérdésre.

[12:15 – 14:00 – Ebédszünet és szabad idő a standok látogatásához]

 

[14:00 – 14:30 – A doktori képzésről – PhD az egyetem után | lásd a közös programot]

 

14:40 – 15:00 – Mihez kezdhetsz orvosi diplomával? | Díszterem | dr. Fügedi Gergely

Rengeteg kérdést kaptunk arról, hogy milyen karrierutak és lehetőségek vannak egy orvosként végzett számára. Az Alumni Igazgatóság szakmai vezetője, dr. Fügedi Gergely áttekintő előadásában bemutatja, mennyi irányba indulhatsz el orvosként – nagy eséllyel jóval több lehetőség áll előtted, mint amennyire elsőre gondolnál!

15:00 – 15:40 – Orvosi életstílusok – orvosi szakterületek | Díszterem

Milyen élete van egy aneszteziológusnak? Milyenek egy belgyógyász vagy egy háziorvos hétköznapjai? Hogyan hat az életedre és mindennapjaidra a választott szakterületed? Kerekasztal-beszélgetésünkre több, különböző szakmában dolgozó fiatal orvost hívtunk meg, ahol körbejárjuk, mit is jelent a magánéletben és a hétköznapokban az egyik vagy másik szakterület iránti elköteleződés.

15:40 – 16:00 – Rezidensi élet vidéken | Díszterem | dr. Lőrincz M. Ákos

Mennyiben más a fővárosi hajtáshoz képest egy vidéki kórház? Milyen a rezidensi élet a fővároson kívül? Milyen előnyökre vagy éppen kihívásokra számíthatsz, ha nem Budapesten végzed a szakképzést? A témáról tabuk nélkül beszél a Semmelweisen végzett, majd rezidensként Székesfehérvárott elhelyezkedett dr. Lőrincz Ákos.

16:10 – 17:00 – Orvoslás nőként | Alumni Tréningterem

Késő délutáni blokkunkban mélyebb, de annál fontosabb témákról beszélgetünk kerekasztal mellett. Számos kérdést kaptunk arról, milyen az orvosi szakmában nőként elhelyezkedni és érvényesülni; különös tekintettel a gyermekvállalásra, anyaságra. A témát rendkívül fontosnak tartjuk, ezért hívtunk meg három, anyaként újra elhelyezkedett orvost: dr. Benedek Zsófia sebészt és dr. Neumann Rita háziorvost, hogy meséljenek saját élményeikről, tapasztalataikról.

17:00 – 17:30 – Ügyelet orvosként | Alumni Tréningterem

Záró beszélgetésként egy komplex témát veszünk elő: számos kezdő orvos keres bevételkiegészítést a háziorvosi, sürgősségi ügyeleti rendszerben – azonban ennek a tevékenységnek rengeteg veszélye, buktatója lehet. Mire számíts, ha ügyeletet vállalsz, akár a fővárosban, akár egy távoli vidéki helyiségben? Mit kell tudnia mindenképpen egy kezdő orvosnak ahhoz, hogy biztonságosan vállalhasson ügyeletet? Erről beszélgetünk őszintén dr. Oláh Dániellel.

EKK

Az EKK egészségügyi ügyvitelszervező szakja egészen eltérő munkakörökbe és területekre ad belépőt az itt végzetteknek. Éppen ezért olyan, itt végzett előadókat hívtunk vissza, akik több oldalról mutatják be ezen diploma kamatoztatását. Az EKK-specifikus előadások természetesen a közös, minden karnak szóló program után kezdődnek.

11:00 – 11:45 – Továbbtanulás EKK-sként | Sz05 szemináriumi terem | Trimmel Dóra

A BSc diplomát adó szak elvégzése után jogosan merül fel a kérdés, hogy érdemes-e ráépíteni további tudást, képesítést a tanultakra. Az ezen a szakon szerzett diplomával pedig egészen változatos irányokba indulhatsz el – erről ad áttekintést Trimmel Dóra EKK-s alumni, aki nemrég szerzett MSc diplomát az Óbudai Egyetemen.

11:45 – 12:30 – Elhelyezkedés az állami szektorban | Sz05 szemináriumi terem | Kiss Nikolett

Az ügyvitelszervezői tudásra hatalmas szükség van az állami szektorban, akár az egészségügyi háttérintézményekben, akár más területeken. Komoly EU-s projektek, rendszer- és intézményfejlesztések zajlanak, ahol az egészségügyi és szervezői tudás igen sokat érhet. Az állami szféra és egészségügyi háttérintézmények kínálta lehetőségekről és saját tapasztalatairól beszél Kiss Nikolett, az Országos Közegészségügyi Intézet alprojektvezetője.

[14:00 – 14:30 – A doktori képzésről – PhD az egyetem után | lásd a közös programot]

 

14:40 – 15:15 – Elhelyezkedés a versenyszférában | Sz05 szemináriumi terem | Berkes Dóra

Számos EKK-s végzett hallgató indul el a versenyszféra irányába, ahol szintén temérdek lehetőség nyílik számukra, a legkülönbözőbb cégeknél és pozíciókban. A versenyszféra elvárásairól, az itt tapasztalt kihívásokról és lehetőségekről kérdezheted majd Berkes Dórát az Angelini Pharma Magyarország Kft-től.

ETK

Egyetemünk legnagyobb karaként az Egészségtudományi Kar számos szaknak ad otthont. Célunk volt, hogy a Karriernapon a legnagyobb szakok számára egyedi, azon a szakon végzett szakembert hívjunk vissza, akiktől személyesen kérdezhetnek a jelenlegi hallgatók. A kerekasztalszerű beszélgetések során előbb bemutatkoznak a meghívott előadóink, röviden mesélve saját pályakezdésükről és arról, hol dolgoznak és mivel foglalkoznak jelenleg – majd az idő nagyobb részében interaktív, hallgatói kérdésekre épülő beszélgetést tervezünk, ahol nyíltan sorra vesszük a pályakezdés témáit; karrierlehetőségeket, továbbtanulást, az egyes szakmák anyagi és életút-aspektusait.

 

Szakok szerinti bontásban láthatod az ETK-specifikus programtervet, amely a közös, összes karnak szóló program után kezdődik.

A saját szakodnak szóló beszélgetések előtt vagy után mindenképpen javasoljuk, hogy járj körbe a kiállító intézmények, kórházak, szervezetek között, mert számos standnál keresnek ETK-n végzetteket!

11:00 – 12:00 – Elhelyezkedés szülésznőként | Johann Béla terem (NET 21. emelet)

Milyen lehetőségek közül választhat napjainkban egy végzett szülésznő? Mire számíts az elhelyezkedés után? Melyek a legfontosabb készségek és hogyan fejleszd ezeket? Milyen továbbtanulási, szakosodási lehetőségeid vannak, lesznek? Erről beszélgethetsz Horváth Alinkával és Zelenyánszki Nórával, az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szülésznőivel.

11:00 – 12:00 – Karrier mentőtisztként | NET Tanácsterem Galéria

Milyen karrierre számíthat manapság egy mentőtiszt? Milyen lehetőségek vannak az OMSZ-on belül és azon kívül? Melyek a legfontosabb készségek, amelyeket elvár a szakma és milyen továbbképzések, előrelépési lehetőségek adottak? Melyek a szakma nehézségei és szépségei? Minderről Illés Károlyt, Pesterzsébet állomásvezetőjét kérdezheted személyesen.

11:00 – 12:00 – Dietetikusi karrierutak és lehetőségek | Sz06 szemináriumi terem

Dietetikusként számos életpálya áll előtted: elhelyezkedhetsz kórházban, közétkeztetésben és egyéb állami intézménynél, indíthatsz magánpraxist vagy kereshetsz állást nagyobb cégeknél a versenyszférában. Kerekasztal-beszélgetésünkre három fiatal, de már több éves tapasztalattal rendelkező dietetikust hívtunk meg: Abonyi Orsolya, Kurucz Virág és Pillmann Szandra a szakma különböző pályáit, karrierútjait mutatják be.

12:30 – 13:30 – Karrierpályák gyógytornászként | Johann Béla terem (NET 21. emelet)

A gyógytornász pálya rengeteg lehetőséget rejt magában a legkülönbözőbb területeken, az aktív, akut betegellátástól, a rehabilitációs intézményeken keresztül, a különböző magáncégekig és az egyéni praxisig. Fiatal, ám már komoly tapasztalattal rendelkező gyógytornászokat hívtunk meg különböző területekről: Horváth Anna a Fejér Megyei Szent György Kórházból, Dénes Veronika a Scolinea Kft-től és Gyanó Dóra magángyógytornász mesélnek pályakezdésről, továbbtanulásról, a gyógytornászat kihívásairól és lehetőségeiről.

12:30 – 13:30 – Elhelyezkedés népegészségügyi ellenőrként | NET Tanácsterem Galéria

Milyen karrierpálya és álláslehetőségek állnak előtted népegészségügyi ellenőrként? Érdemes-e tovább tanulnod? Melyek az előrelépési lehetőségek? Mit érdemes tudni erről a pályáról és mi vár rád a szakmában? Több különböző nézőpontot is hallhatsz végzettjeinktől: a kerekasztal-beszélgetés során személyesen kérdezhetsz Császár Johannától, Varga Beatrixtól, Harmos Annától és Hajostek Dávidtól a Fővárosi Kormányhivatal közegészségügyi-járványügyi felügyelőitől.

12:30 – 13:30 – Védőnői karrier napjainkban | Sz06 szemináriumi terem

Milyen lehetőségek állnak előtted védőnőként napjainkban? Hogyan és merre helyezkedhetsz el, mire számíts az első években? Melyek a legfontosabb szakmai és emberi készségek egy jó védőnő számára? Milyen lehetőségeid vannak vidéken? Mit érdemes tudnod a mesterképzésről, továbbtanulásról? Két tapasztalt és közvetlen védőnő vendégünktől, Kovácsné Borbély Krisztinától, a Rákosmenti Védőnői Szolgálati területi védőnőjétől és Kovács Szilviától, a Szent Borbála Kórház PIC osztályának védőnőjétől kérdezhetsz bármely szakmai témában.

[14:00 – 14:30 – A doktori képzésről – PhD az egyetem után | lásd a közös programot]

 

14:45 – 15:45 – Elhelyezkedés ápolóként napjainkban | Johann Béla terem (NET 21. emelet)

Az ápolók nehéz helyzetéről rengeteget hallunk napjainkban – hogyan látják mindezt a néhány éve végzettek? Milyen lehetőségeid vannak és merre helyezkedhetsz el ápolóként? Mit érdemes tudni a pályakezdésről és továbbtanulásról, milyen készségeidet érdemes fejlesztened? A témában Kozma Gréta, a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának diplomás ápolója, és Aba Juhász Mihály, intenzív osztályos diplomás ápoló válaszolnak a kérdéseidre.

FOK

A fogorvosi pálya rendkívül változatos utakat követhet, és a diplomaszerzés még közel sem jelenti a tanulmányok végét. A legkülönbözőbb irányokba indulhatsz el a végzés után, a rendelői munkától kezdve a szakképzésen át a tudományos pályáig. A Karriernapon kiemelt kap a fogorvosi karrierutak bemutatása, a kiállító intézmények között jelen lesz a FOK Szak- és Továbbképzési Titkársága is. A FOK-specifikus előadások természetesen a közös, minden karnak szóló program után kezdődnek.

11:00 – 11:45 – Szakképzés fogorvosi diplomával | Zöld előadó | Dr. Kispélyi Barbara

A legfrissebb és legfontosabb információkat hallhatod ezen az igen fontos előadáson a FOK-os rezidensképzésről. Szó lesz keretszámokról, a szakképzés menetéről, a felvételi eljárásról, különböző szakmai és intézményi lehetőségekről, a végzést követő adminisztratív teendőkről és az aktuális szabályzati, képzési változásokról is. Az előadás végén személyesen teheted fel felmerült kérdéseidet, ezért érdemes ellátogatnod az alkalomra!

11:45 – 12:30 – Továbbtanulás fogorvosként | Zöld előadó | dr. Hegedűs Orsolya

Ahogy a bevezetőben említettük, a fogorvosi diploma megszerzése sokszor csak az alapot jelenti a továbbtanuláshoz. Fogorvosként a legkülönbözőbb karrierpályákat járhatod be további ráépített képzésekkel, számos lehetőség közül választva. A továbbtanulásról kevesen tarthatnak olyan hiteles előadást, mint Hegedűs Orsolya, aki fogorvosi rendelőben végzett munkája mellett PhD képzés keretében kutat, valamint egy MSc diplomáért is tanul éppen.

14:40 – 15:20 – Fogorvosi karrierutak | Zöld előadó | dr. Szabó Bence Tamás

Milyen pályák állnak előtted végzett fogorvosként? Rendelőbe menj dolgozni egyből, vagy végezz valamilyen továbbképzést? Kutass vagy klinikumban helyezkedj el? Mely karrierutak milyen készségeket igényelnek? Milyenek az egyes szakmák hétköznapjai és mire számíts egy-egy karrierpálya során? Szabó Bence Tamás klinikai, rendelői és kutatói területen egyaránt szerzett tapasztalatai alapján átfogó képet ad arról, milyen lehetőségek közül választhatsz és mit érdemes tudnod a főbb karrierpályákról fogorvosként.

GYTK

Gyógyszerészként a legkülönbözőbb területeken helyezkezdhetsz el, merőben eltérő életpályát bejárva. A lehetőségek tárháza a gyógyszerészek számára tényleg elképesztően nagy, legyen szó patikai gyógyszerészetről, ipari elhelyezkedésről, nagy multikról vagy kutató-fejlesztő startupokról, tudományos pályáról vagy éppen klinikai gyógyszerészetről – és ezek még csak a leginkább hagyományos utak. Előadóinkat ezért a legkülönbözőbb gyógyszerészeti területről hívtuk meg, hogy átfogó és hiteles képet kaphass a szakma aktuális lehetőségeiről. A GYTK-specifikus előadások természetesen a közös, minden karnak szóló program után kezdődnek.

11:00 – 11:40 – Karrier patikai gyógyszerészként | Alumni Tréningterem | dr. Szendrényi Dániel

Milyen kihívások és lehetőségek várnak egy fiatal gyógyszerészre gyógyszertárban? Mire számíts ezen a pályán és hogyan helyezkedj el? Mit érdemes tudni a szakgyógyszerészi képzésről és milyen előnyei lehetnek a szakképzésnek? A témában dr. Szendrényi Dániel szakgyógyszerésztől, gyógyszerész ügyvezetőtől kérdezhetsz személyesen.

11:45 – 12:30 – Gyógyszerész karrier a klinikumban | Alumni Tréningterem | dr. Hám-Fodor Emese – dr. Debreceni Rita

A betegágyhoz legközelebbi gyógyszerészi szakma a klinikai gyógyszerészet. Mit adhat számodra ez a pálya? Milyen karrierlehetőségek vannak a klinikai gyógyszerészetben, milyen kihívásokra számíts? Mivel foglalkozik pontosan a klinikai szakgyógyszerész és miért kiemelkedően fontos szereplője a betegellátásnak? Ebben a blokkban dr. Hám-Fodor Emese és dr. Debreceni Rita kórházi-klinikai szakgyógyszerészektől kérdezhetsz a pálya buktatóiról és szépségeiről.

 

[12:30 – 14:00 – Ebédszünet és szabad idő a standok látogatásához][14:00 – 14:30 – A doktori képzésről – PhD az egyetem után | lásd a közös programot]

 

14:40 – 15:10 – Gyógyszerész kamarai közélet és közforgalmi gyógyszerészet | Alumni Tréningterem | dr. Fang Simon

Mit érdemes tudnod a Gyógyszerész Kamaráról, mit adhat számodra és hogyan kapcsolódhatsz hozzá fiatal gyógyszerészként? Melyek a közforgalmú gyógyszerészet gyakorlati oldalának legfontosabb részei? A kamarai közéletről és számos gyakorlati tapasztalatról beszél dr. Fang Simon gyógyszerügyi szervezés és igazgatás szakvizsgás szakgyógyszerész, egészségügyi menedzser, a Magyar Gyógyszerész Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke.

15:10 – 15:40 – Gyógyszerészi életpálya az iparban | Alumni Tréningterem

A gyógyszerészi karrierlehetőségek között nem elhanyagolható irány az ipar. Mit érdemes tudnod a gyógyszercéges életpályáról? Milyen szakmai és előrelépési lehetőségek várnak ezen a téren és milyen készségek, tudás szükséges mindehhez? Milyen elköteleződéssel és mindennapokkal jár a gyógyszeripari munka? A blokk utolsó beszélgetésén ezen kérdésekre kaphatsz egyenes, hiteles válaszokat.

PAK

A konduktori pálya igen komoly kihívás, egyben rengeteg értéket ad és hatalmas felelősséggel jár a gyermekek fejlődésére nézve. Az egyre értékesebbé váló konduktori képesítés számos lehetőséget nyit meg a végzettek számára, azonban az elhelyezkedés így is sok kérdést nyithat – ezért a Karriernapra külön konduktori beszélgetéssel készültünk.

A PAK-specifikus program a 10 órakor kezdődő közös megnyitót követően indul.

11:00 – 12:15 – Pályakezdés konduktorként | Sz09 szemináriumi terem | Csizy Csilla

A végzett konduktor számára több fontos kérdés is meghatározó lehet az elhelyezkedésben: a fővárosban vagy vidéken keressen munkát? Tovább tanuljon, és ha igen, mit és merre? Milyen készségeit fejlessze és mire figyeljen az álláskeresés során? Milyen pálya rajzolódik ki az állami és a magánszektorban? A délelőtt tartandó beszélgetés során Csizy Csilla, a Pedagógiai Intézet konduktor mentorpedagógusa és Bösenbacher Tímea, az Újbudai FejlesztőHáz szakmai vezetője mesél saját tapasztalatairól és válaszol a felmerülő kérdésekre.

[12:15 – 14:00 – Ebédszünet és szabad idő a standok látogatásához]

 

[14:00 – 14:30 – A doktori képzésről – PhD az egyetem után | lásd a közös programot]

Nagyvárad téri Elméleti Tömb Nagyvárad tér 4. Budapest 1089

info@semmelweis-alumni.hu

+36 20 666 3506

Share This