A B2P2 a XXI. század emberének igényeire kialakított mozgásforma: élvezetesen, hatékonyan fejleszt; rendszeres alkalmazásával elérhetjük testünk egészséges és dinamikus egyensúlyát.

 

A testünk egyensúlyra törekszik, szimmetrikus egyensúlyra: mert ez az állapot tartható fenn vagy mozgatható a legkisebb energiabefektetéssel. Amennyiben a testben az egyensúly felborul, nagyon sok energiát emészt fel annak a helyreállítása – vagy ha az nem lehetséges, akkor az instabil állapot folyamatos kompenzálása.

 

A B2P2 gyakorlatsoraival arra törekszünk, hogy úgy mozgassuk meg a vendégeinket, hogy a test egyensúlya visszaállhasson. A tartóizomzat, amely a csontok közvetlen közelében helyezkedik el, nem látványos, ezért kevesen foglalkoznak vele, és nehezen edzhető. Ha megerősödik, akkor viszont olyan előnyöket ad, amelyek semmilyen más edzésprogrammal nem pótolhatók. A tartóizmok olyan állapotban tartják meg a testet, amiben a súlypont a helyén van és semmi nem feszül túl, minden egyéb izmunk annyi munkát végez, amennyire tervezve van. A tartásból eredő fájdalmak (pl. tanulásnál hát- és fejfájás) így elkerülhetők. Ugyanez a helyzet az ízületek körüli izomcsoportokkal, amelyek ereje a stabilitást biztosítja, a lazaságuk pedig a mozgékonyságot – egyik sem elhanyagolható tényező. A Balance² gyakorlatai kifejezetten ezeket a kapcsolatokat célozzák meg a testben, hogy az erő és energiaátvitel az egyes mozgásoknál zökkenőmentesen és a lehető legkisebb mozgási energiaveszteséggel történjenek meg.

 

 

Egy B2P2  óra 60 perces.

A gyakorlatokat egy 1 m²-es tatamin végzik.

Minden gyakorlatnál, minden helyzetnél fontos, hogy melyik testrész hol van a négyzeten belül, ezekre minden gyakorlatnál külön instrukciók figyelmeztetnek.

 

Az órát egy instruktor tartja, aki saját testével mutatja be a gyakorlatokat. Emellett ügyel, arra hogy az órán résztvevők megfelelő terhelést kapjanak, javítják a vendégek tartását, hogy szabályosan legyenek a gyakorlatok végrehajtva – hiszen csak a helyesen kivitelezett gyakorlatok fejlesztenek.

 

Részvételi információk:

  • Képzés helyszíne: 1132 Budapest, Kresz Géza u. 26.
  • A B2P2 órán való részvétel költsége semmelweises hallgatóknak, egyetemi polgároknak és alumni tagoknak kedvezményesen 1.800 Ft/alkalom. Semmelweises hallgatók érvényes diákigazolvánnyal, egyetemi polgárok egyetemi belépőkártyával, Semmelweis Alumni tagok pedig az Alumni Igazgatóság által kiadott tagsági igazolással igazolhatják jogviszonyukat.
  • Akciós bérleteinkről a honlapon az alábbi oldalon lehet érdeklődni. http://b2p2.eu/berletek/
  • Az igénybe vehető alkalmak az órarend alatt érhető el: http://b2p2.eu/balance-budapest/

Nagyvárad téri Elméleti Tömb Nagyvárad tér 4. Budapest 1089

info@semmelweis-alumni.hu

+36 20 666 3506