Almási Balogh Pál Kórház

Az Almási Balogh Pál Kórház Ózdon, Borsod-Abaúj-Zemplén megye nyugati szélén, három megyeszékhelytől: Miskolctól, Egertől és Salgótarjántól közel azonos távolságra, 50-60 km-re található.

A 340 ágyas kórházban valamennyi alapszakma megtalálható: belgyógyászat, sebészet, szülészet-nőgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, intenzív osztály, SBO, amit a reumatológia, a mozgásszervi rehabilitáció, ápolási és krónikus osztályok, valamint patológia egészítenek ki. Valamennyi osztály a kornak megfelelő színvonalon felszerelt, munkájukat a laboratóriumi diagnosztika és a képalkotó vizsgálatok (röntgen, UH, CT) segítségével végzik.

A kórházzal egy egységet képez a rendelőintézet, ahol szinte valamennyi szakterület képviselteti magát járóbeteg-rendelés vagy gondozó formájában. 2015-ben 11333 fekvő- és 257 070 járóbeteget láttunk el. Az operatív szakmákat 5, korszerű eszközökkel felszerelt műtő szolgálja ki a laparoszkópia, artroszkópia, modern vágó-koaguláló berendezések (Ligasure), vágó-varrógépek széles skálájával.

A Kórházunkat választó fiatal orvosoknak lehetőséget biztosítunk a dinamikus fejlődésre, hiszen kezdetektől részt vehetnek az aktív betegellátásban valódi orvosi munkát végezve. Mindemellett támogatjuk őket továbbképzésekben, tudományos munkájukban, s lehetőséget biztosítunk az induló klinikai vizsgálatokba történő bekapcsolódásra, amivel az anyagi megbecsültségüket is jelentősen tudjuk növelni.

További információkért kérjük látogassák meg a hosp.ozd.hu weboldalunkat vagy keressenek meg bennünket az ott található elérhetőségek egyikén.